FAQ

Pedalada Electritzant

Les bicicletes elèctriques reuneixen la perfecció de la bicicleta com a vehicle senzill i eficaç i l’ajuda suplementària que suposa el motor perquè l’esforç sigui més suportable. Per descomptat no són un esnobisme ni una excentricitat, com ho demostra el fet que, especialment a Centreeuropa, són ja una solució de transport personal en ciutats saturades : és un vehicle barat, de molt baix manteniment, ecològic i, gràcies al motor, idoni per a persones on la seva capacitat esportiva mai les hagués animat a circular amb bicicleta. D’altra banda, també hi ha les de versió esportiva (BTT), especialment destinades per a aquells que volen fer el mateix esport i esforç que amb una bicicleta estàndard, però volen arribar més lluny, pujar rampes que no haguessin mai imaginat o descobrir nous camins i rutes molt més llargues.

Hi ha una legislació europea que estableix condicions perquè una bicicleta elèctrica segueixi sent considerada bici : el motor no ha de superar una potència límit de 250W, l’assistència al pedaleig es produeix fins que s’arriba a una velocitat de 25 km/h (a partir d’aquí l´empenta es desconnecta automàticament i el ciclista pedaleja sense ajuda) i el sistema només funciona mentre es dóna als pedals, o sigui que no compta amb cap tipus d’accelerador. Hi ha bicicletes motoritzades que no compleixen aquestes condicions i arriben a assolir velocitats de 45Km/h, però en aquest cas han d’estar matriculades i comptar amb una assegurança, com un ciclomotor. Les que si les compleixen són considerades bicicletes a tots els efectes : no requereixen carnet de conduir ni documentació i poden circular pels carrils bici i els carrers on s’autoritza el pas de bicicletes. A la pràctica, una bicicleta elèctrica és, més correctament, una bicicleta de pedaleig assistit i la sensació que té l’usuari és com si alguna cosa o algú li empenyés mentre circula. O sigui que l’esforç és molt més suportable, és possible desplaçar-se en la bicicleta sense suar i sense cap rampa insalvable. Això pel que fa a un ús urbà i pràctic. Però com hem dit abans, tenen també una vessant esportiva que les converteix en màquines molt adequades per aprimar i posar-se en forma. En ser l’esforç més suau, és possible allargar des del primer dia i, com el cor treballa amb més tranquil·litat, la recuperació d’aquest esforç és més ràpida. És a dir, que una persona sense entrenament patirà molt menys en una bici elèctrica, podrà anar més lluny i sentir-se menys cansada que en una bicicleta tradicional. Convertit aquest exercici tranquil en rutina, la millora física acaba sent molt més ràpida amb la bicicleta elèctrica que amb una normal.

Com escollir la bicicleta? Quins requisits ha de complir? Quines característiques ha de tenir? Per exemple, pel que fa a l’autonomia de cada bici, aquesta depèn del rendiment que l’usuari sàpiga treure d’ella a partir de la seva facilitat de pedaleig, del seu entrenament, de la seva comprensió de com funciona … fins i tot una mateixa bicicleta anirà més o menys lluny en funció de cada ciclista que la porti. El fonamental és triar la bicicleta elèctrica en funció de l’ús que se li donarà, el mateix que si es tractés d’una bici normal. Hi ha també de valorar el servei postvenda i la presència històrica de la marca, doncs, sent un mercat nou, apareixen sovint proveïdors no qualificats que venen un producte que desconeixen.

L’usuari de la bicicleta elèctrica acaba sent molt fidel a aquest vehicle i rarament torna enrere, ja que troba la solució ideal per a les seves necessitats de mobilitat diària a un cost menor que el transport públic, un ús molt flexible i, sobretot, una sensació molt relaxant i saludable. La gent sol dir que és més feliç gràcies a la bicicleta elèctrica. A més, també hi ha els que aprofiten els avantatges del seu entorn, com ciclistes esportius que a partir de certa edat pateixen més del compte per seguir el ritme de la penya ciclista de que formen part. Per a ells i per als quals, per exemple, solen anar en bicicleta amb els seus fills adolescents i en plena forma, la bicicleta elèctrica, en què de totes maneres també cal pedalar, acaba sent la millor i de vegades única solució.

Consells per augmentar l’autonomia:

  • Les millors bateries són les de liti ja que resisteixen moltes recàrregues

  • Gairebé cap marca opta per sistemes de recàrrega que aprofitin els pendents, l’efectivitat és mínima ia més introdueixen una fricció desaconsellable per al motor.
  • Les arrencades i frenades contínues consumeixen més bateria
  • Pneumàtics degudament inflats
  • Frens ben ajustats sense frecs
  • Canvi ben ajustat i amb tensió òptima
  • Realitzar una descàrrega completa un cop al mes
  • Escollir el nivell d’assistència del motor i el canvi de marxes en funció del que sigui capaç de pedalar el ciclista

Font: La Vanguardia

No Comments Yet.

leave a reply